اعزام ۲۸۹ اتوبوس از خراسان رضوی برای شرکت زائران در مراسم سالگرد ارتحال امام (ره) کیفیت هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد امروز «پاک» است (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) تغییر ساعت آغازبه‌کار دستگاه‌های اجرایی مشهد و خراسان‌رضوی از سه‌شنبه (۱۵ خرداد ۱۴۰۳) اجرای پروژه تعریض پل شهید باهنر در محور جاده سرخس - مشهد تدوین «مدل جریان‌سازی اجتماعی» برای رسیدگی به معضل طلاق| ظرفیت‌های مختلف برای کنش‌گری اجتماعی بسیج می‌شوند عدالت فضایی، زمینه‌سازِ رسیدنِ شهروندان به توسعه فردی هوای کلانشهر ۵ منطقه مشهد امروز پاک است (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) پیگیری دغدغه شهروندان مشهدی درباره بوی بد استخر بوستان کوهسنگی زمان بهره‌برداری از ایستگاه مترو باب الجواد (ع) مشهد اعلام شد+اینفوگرافی شهروند خبرنگار | درخواست قطع درختان خشک شده چنار در بولوار فرهنگ مشهد + پاسخ شهروند خبرنگار | درخواست افزودن اتوبوس در مسیر روزبازارهای محدوده جاهدشهر و الهیه مشهد + پاسخ جمیله علم‌الهدی در دانشگاه فردوسی مشهد: شهید آیت‌الله رئیسی نمونه و مصداق عینی جمهوریت اسلامی بود پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی پروژه بولوار قمربنی هاشم (ع) و زیر گذر شهید هریری در مشهد اعزام کاروان بسیج شهرداری مشهد به مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) یاد «آتشبار ضدطیاره»| ناشنیده‌هایی از تاریخچه فلکه «ضِد» در خیابان امام رضا(ع) مشهد مترو مشهد روز دوشنبه (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) رایگان است سرویس‌دهی رایگان اتوبوس‌رانی مشهد در روز رحلت حضرت امام‌خمینی‌(ره) و روز دحوالارض اعمال‌قانون یک‌ هزار و ۳۶۵ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۳۸ نفر در تصادفات رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته مصدوم شدند (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) ۵۳ درصد حریق‌ها در مشهد منشأ برقی دارد ترافیک سنگین پیرامون حرم امام‌رضا(ع) (۱۲ خرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها
مسؤول رصدخانه دانشگاه فردوسی مشهد:

خورشیدگرفتگی ۵ دی در مشهد به صورت جزئی قابل دیدن است

  • کد خبر: ۱۲۷۹۶
  • ۰۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۴
خورشیدگرفتگی ۵ دی در مشهد به صورت جزئی قابل دیدن است
مسؤول رصدخانه دانشگاه فردوسی مشهد گفت: خورشیدگرفتگی ۵ دی‌ماه در شهر مشهد به صورت جزئی و با حداکثر گرفت ۴۹ درصد قابل مشاهده است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدمهدی مطیعی اظهار کرد: خورشیدگرفتگی ۵ دی‌ماه در ایران از نوع حلقوی است. خورشیدگرفتگی‌های کلی به دو نوع تقسیم می‌شوند؛ در نوع اول ماه کاملا خورشید را می‌پوشاند و نوع دوم به صورت حلقوی است.

وی ادامه داد: در خورشیدگرفتگی حلقوی به علت این که مدار گردش ماه به صورت بیضی است و زمین در یکی از این کانون‌های بیضی قرار دارد ماه در این مسیر به حداکثر فاصله خود از زمین می‌رسد و ساکنان زمین ماه را در حداقل اندازه خود می‌بینند و اصطلاحا گفته می‌شود ماه در حداقل قطر ظاهری خود قرار دارد.

مسؤول رصدخانه دانشگاه فردوسی مشهد، بیان کرد: در این شرایط اگر وضعیتی فراهم شود که ما شاهد خورشید گرفتگی باشیم؛ یعنی زمین، ماه و خورشید در یک راستا باشند، سایه ماه می‌تواند روی زمین بیفتد و ساکنان آن ناحیه خورشید را به صورت گرفته ببینند. حال اگر ماه در قطر ظاهری کوچک باشد نمی‌تواند خورشید را به طور کامل بپوشاند و فقط بخش مرکزی خورشید توسط ماه پوشانده می‌شود و حلقه نورانی خورشید در اطراف گرفتگی دیده می‌شود.

مطیعی افزود: این کسوف به شکل کامل در ایران قابل مشاهده نیست و فقط کشور‌های جنوبی ایران مانند عربستان، قطر، امارات، بخش‌های جنوبی هند، مالزی و سریلانکا می‌توانند به صورت کامل این پدیده را مشاهده کنند. در کشور ایران نیز هرچقدر به سمت جنوب نزدیک‌تر شویم مقدار بیشتری از گرفت را می‌توان مشاهده کرد که این مقدار در جنوبی‌ترین نقاط ایران حداکثر ۸۰ درصد است.

وی عنوان کرد: این پدیده در شهر مشهد به صورت جزئی و با حداکثر گرفت ۴۹ درصد قابل مشاهده است. کسوف ۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ به افق مشهد از ساعت ۶:۱۳ صبح شروع شده، ولی چون هنوز خورشید زیر خط افق است ما تا هنگام طلوع در ساعت ۶:۴۱ خوشید قادر به مشاهده آن نیستیم.

وی گفت: پدیده کسوف در مشهد در ساعت ۷:۱۷ به حداکثر مقدار خود یعنی ۴۹ درصد رسیده و در ساعت ۸:۲۹ دقیقه به پایان می‌رسد.

مسؤول رصدخانه دانشگاه فردوسی مشهد، افزود: مردم دقت کنند که به هیچ وجه از لوازم غیر استاندارد مثل شیشه جوشکاری، فیلم رادیولوژی، عینک آفتابی و... استفاده نکنند، زیرا در این حالت اشعه‌های نامرئی خورشید اثرات بسیار مخرب و جبران‌ناپذیری بر روی چشم می‌گذارد.

مطیعی گفت: علاقه‌مندان به مشاهده این پدیده در صورت مساعد بودن شرایط جوی می‌توانند در رصدخانه دانشگاه فردوسی مشهد به مشاهده کسوف بپردازند همچنین برای اطلاع از جزئیات برنامه می‌توانند به آدرس سایت رصدخانه دانشگاه observatory.um.ac.ir مراجعه کنند.

وی گفت: خورشیدگرفتگی قابل مشاهده در مشهد در تاریخ ۱ تیرماه ۱۳۹۹ بوده و به صورت جزئی می‌باشد.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->